ANIMÉ 2013

Video Vsebina

Priprave

Priprave za sejem so potekale en dan pred dogodkom. Delo je bilo porazdeljeno med več skupinami. Mize in klopce za dogodek smo si isposodili pr Gasilskem društvu Krkavče. Mize smo naložili v kombi v Krkavčah in nato šli še po klopce v Strunjan. Na razpolago smo imeli 50 miz. Med tem časom je druga skupina, ki je bila zadolžena za prevoz montažnega odra, pristopila do Komunale Izola. Za oder se je bilo potrebno večkrat vračat, saj je druga skupina imela na voljo le en avto.

Ko so bile klopce in oder pripeljane v Letni kino Odeon, so se dela nadaljevala. Sestavili smo oder, čistili protor, pripravili mize ter sestavili baldahine. Vendar prevoza ni bil še konec, potrebne so bile še štiri vožnje: iskat se je šlo monitorje ter konzole za odelek video iger ter stekla za razstavne vetrine. Izdelava razstavnih vetrin je potekala 14 dni pred sejmom iz palet in stekla, naročenega mesec dni prej. Preostanek dela nas je čakal naslednjega dne v jutranjih urah.

Naslednjega dne je bilo potrebno sestaviti še klopce in postaviti oddelek za video igre. Stopnice smo okrasili z VHS kasetami animejev. Med tem časom se je postavljalo po celotnem prostoru fotografsko cosplay razstavo in razstavo plišastih igrač. Prispele so tudi prve stojnice in pomagali smo jim pri postavitvi. Eno uro pred začetkom sejma smo postavili še maketarski oddelek in s tem končali priprave za sejem. Med samim dogodkom je prišlo tudi do nepričakovanih težav z opremo, ki pa smo jih hitro odpravili.

Cosplay

Delavnica

Edino delavnico, ki smo jo imeli na našem prvem sejmu, je vodila skupina GENKI UČENJE. Skozi celoten dan so učili ljubitelje Azijske kulture branja japonske pisave. Obiskovalci so se lahko učili pisanja pismenk ter poskusili napisati svoje ime v japonščini.

Razne Slike

Razstave

Na sejmu smo pripravli več različnih razstav. Na ogled smo imeli plišaste igrače Društva Animov in zbirko Erike Gregorčič, ki je razstavo obogatila s svojimi ilustracijami. Malo bolj vidna je bila zbirka VHS kaset s tematiko animejev, ki je bila postavljena pri stopnicah zraven oddelka video iger. Nori Modelarji so poskrbeli za makete, ki so jih sami izdelali. Razstavili so 40 različnih modelčkov. Ogledali ste si lahko tudi zbirko figuric ter action figures ter zbirko in predstavitev tradicionalnih japonskih igrač Monchhichi.

Stojnice

Striparji - Ilustratorji