Cosplay Tekmovanje

Pravila za cosplay tekmovanje ANIMÈ 2016

Cosplay tekmovanje bo potekalo 13. avgusta na sejmu Animè 2016. Tekmovanje se bo izvajalo na odru na Lonki v centru mesta Izola. Lonka je trg, ki meji na ulico Sončno nabrežje in Gorkijevo ulico. Cosplay tekmovanje se bo pričelo ob 17:30 in predvidoma končalo ob 19:30. Ob 20:00 uri pa bo potekalo nagrajevanje.1. Če tekmovalec želi bit obravnavan kot cosplayer, mora nositi kostum, ki izvira iz:

*OC karakterji NE MOREJO zmagati, saj ni nobene osnovne baze na kateri se lahko žirija nanaša za ocenjevanje.2. VpisVpis na tekmovanje je brezplačen. Tekmovalci se lahko vpišejo v elektronski obliki ali pa na dan sejma. Vsaka oseba lahko nastopa samo z enim cosplayom. Dodatne informacije za skupinski cosplay so podane spodaj.
Vpisi preko elektronske oblike bodo potekali od 4. maja 2016 do 30. junija 2016. Obrazci za prijavo, so priloženi na koncu strani. Na dan sejma bo vpis na tekmovanje potekal do 10:00 ure do 14:00 ure na info točki.
Vpisi na sejmu bodo omejeni, saj so odvisni od števila ljudi prijavljenih predhodno. Zadnji bodo nastopali tekmovalci, ki se bodo vpisali na dan sejma in ne bodo imeli možnost glasbene priloge.Vsak cosplayer pri vpisu priloži:

Tekmovalci morajo poslati e-mail z vso dokumentacijo na cosplay@drustvoanimov.si z:

*Slika naj prikaže celoten kostum karakterja ter vse dodatke kostuma (tudi orožje)3. Vrstni redNa začetku Julija bomo objavili vrstni red tekmovalcev vpisanih preko e-maila. Cosplayerji nastopajo po vrstnem redu vpisa, razen če zaradi opravičljivih razlogov ne morajo nastopati na določen termin. Organizatorjem naj sporočijo preko elektronske pošte, če ne morajo nastopiti na ta termin. Cosplayer bo dobil drugi termin.4. Kostum je lahko ročno narejen, naročen ali kupljen.Ob 15:30 uri bo potekal OBVEZNI PREGLED kostuma ter dodatkov. Tekmovalec tudi priloži barvno sliko cosplayanega lika. Ročno izdelan kostum dobi dodatne točke, zato je ob vpisu priporočljivo povedati, da je kostum ročno izdelan. Kdor laže o izdelavi kostuma dobi minus točke.5. Skupinski cosplaySkupine morajo pri vpisu navesti imena vseh nastopajočih. Crossoverji so dovoljeni. Vsi cosplayerji nastopajoči v skupini morajo v prijavnici določiti in napisati ime skupine. V eni skupini je lahko največ 7 tekmovalcev.
Vodja skupine pošlje samo en mail z vsemi prijavnicami in slikami od ostalih članov. Slike naj bodo poimenovane z imenom tekmovalcev (ime_priimek.jpg). Povratne informacije bodo poslane nazaj na aktivni e-mail vodje skupine.6. Potek cosplay tekmovanja:

*Cosplayerji, ki ne izvedejo nastopa NE MORAJO zmagati, saj ne bodo pridobili točk pri ocenjevanju nastopa.7. Pravilnik obnašanja in varnosti med tekmovanjem:

*Tisti ki se ne bodo držali teh pravil bodo izključeni iz tekmovanja.8. Ocenjevanje in žirijaŽirija ocenjuje:

Tekmovalec z največ točkami zmaga. Nagrade so enake tako za skupine kot za posameznike.
Z odločitvijo žirije se ne da pogajati. Ocene žirantov so poleg objektivnih ocen bazirane tudi na osebenem okusu.Prijavnica za Cosplay tekmovanjeČe tekmovalec uniči ali poškoduje opremo, more plačati za popravilo opreme ali za nekup nove opreme. Društvo animov ima pravico do sprememb pravil in programa.Za več informacij glede cosplay tekmovanja pišite na cosplay@drustvoanimov.si