Knjižnica Tanabata

O Knjižnici Tanabata

Naša knjižnica, ki smo jo poimenovali »Tanabata« se seli tudi izven društvenih prostorov. Tako bo letos prisotna tudi na našem sejmu Anime’

V posebno prijetnem okolju, okrašenem v stilu Japonskega praznika Tanabata, se boste lahko posedli med naše police in prebirali stripe, mange in izbrana literarna dela. Z nami bo sodelovala skupina Makkon iz Ljubljane, ki bo obogatila našo zbirko s svojimi mangami.

Na »tanzaku«, papirnate trakove, boste lahko zapisale svoje misli, želje..in jih tako kot na Japonskem prazniku tudi obesili.

Med dnevom bomo skupaj prebrali kakšno knjižno vrstico, poslušali pa bomo tudi povabljene avtorje. Predstavili bodo svoja dela in odgovorili na naša-vaša vprašanja. Vabljeni tudi vsi tisti, ki bi z nami radi delili svoja dela: poezije, pripovedi, stripi…Ustvarili bomo poseben kotiček kjer boste lahko razstavili svoja dela. Prijave sprejemamo na dan dogodka v naši knjižnici.

Vsekakor pa ne bo manjkala naša Bookcrossing točka kjer bo možno prevzeti ali osvoboditi svoje knjige ter se registrirati na spletni strani bookcrossing.com. Na dogodku bomo na terenu osvobodili tudi nekaj knjig. Vabljeni torej v našo knjižnico »Tanabata« na prostem.