Striparji - Ilustratorji
2
1

2
1

Aribo

Nadebudna striparka, rojena leta 1992 v Furlaniji. Od vedno je bila navdušena nad stripi in je svojega konjička sprva skrivoma gojila med urami matematike na splošni gimnaziji ''J. Linussio'' v Codroipu, dokler se ni kasneje vpisala na Akademijo lepih umetnosti v Benetkah v program Grafične umetnosti.

Zanimata jo vsakdan in okoliška družba, kar prikazuje v svojih tiskih z mero ironije in vplivom popularne kulture. Pri svojem ustvarjanju uporablja različne tehnike: od vrezovanja do grafične tablice, od vodnih barv do sitotiska, in poskuša kombinirati različne materiale in medije.

Navdihujejo jo še morski psi in čudnosti, njeni vzorniki so tako James Jean, Adam Warren in Barbara Canepa ter Alessandro Barbucci.Facebook: Ariboart
Devianart: Ari-Bo


Show More

Artisa

Sem naravoslovka po izobrazbi in ustvarjalka po duši. Zaključila sem s študijem biokemije, drugo stopnjo pa nadaljujem na pedagoški fiziki… in rišem. Rada pišem, rada sem iskrena, rada ustvarjam stvari, ki jih prej ni bilo, rada narišem nekaj svežega. Rada se usedem in razmišljam. Rada pišem svoj dnevnik in ga tudi z veseljem preberem za nazaj. Rada imam pse in sprehode po gozdu. Rada imam pajčevine, v katere se ulovijo kapljice rose.

Nagovarjajo me kužek na cesti, odpadanje listov jeseni, trenutki iskrenosti v odnosih, resnične solze, sončni žarek na obrazu in okus lubenice ko je prevroče za karkoli drugega. Moje slike so polne igrivih pikic in drobnih detajlov. Tanke linije vsakič drugače prepredajo belo podlago, enkrat nežno in zasanjano drugič spet močno in odločno. Včasih se med črno in belo ulovijo tudi barve. Rišem spontano. Dodam pikico tu, črtico tam in šele proti koncu od daleč pogledam, kaj je nastalo. Navdih najdem v naravi in sebi.

Moje ustvarjanje se je začelo skoraj po naključju, se razvilo v konjička, počasi pa se spreminja v nekaj več kot samo to. Pri tem se soočam z izzivom, kako kljub resnosti ostati v sebi otroško ustvarjalna, kako kljub preteklim uspehom ne podleči svojim visokim pričakovanjem, saj je to tisto, kar me najprej ustavi.

Ustvarjalnost zame ni toliko delo, kot življenjski stil. Za to, da ustvarim vsakič nekaj novega, morem biti tudi sama vsakič malo nova in hkrati, vsaka nova stvaritev v meni prebudi nekaj še neodkritega. Vse se povezuje in vse se prepleta...in meni je lepo.Facebook: Artisa
Web: Artisa
Email: artisa.info@gmail.com


Show More

DanijelDesignerS

Sem oblikovalec Danijel in ustvarjam pod imenom DanijelDesignerS. Kot velik oboževalec anime-jev najraje rišem risane junake kot je One Piece, kateri me večkrat inspirira. Poleg risanja, ki je moja velika strast, se lotevam tudi drugih projektov, ki vključujejo oblikovanje.

Že kot majhen sem bil kreativen, kar je na srečo opazil tudi moj učitelj likovnega pouka. Govoril mi je: »Danijelson ti si ''Künstler''«, kar pomeni »Danijelson (Danijel) ti si umetnik«. Njemu se imam zahvaliti, da sem svoje talente samozavestno razvijal naprej. Tako lahko danes pokažem izdelke, kot so risbe in makete anime-jev, ročno poslikane majice z junaki, makete avtomobilskih konstrukcij, kolise, rezbarjeni kipi in drugi izdelki iz lesa. Z veseljem tudi sprejmem izziv in oblikujem kaj po naročilu.

Po izobrazbi sem aranžerski tehnik, končujem pa študij oblikovanja materialov. Strmim k temu, da svoj talent stalno razvijam. V prostem času se ukvarjam tudi z glasbo. Moje Dj-sko ime je DJD'@Danijel.Facebook: DanijelDesignerS
Devianart: DanijelDesignerS


Show More

Fantasy Heaven Comics

Kličem se Marta in sem ilustratorka in nadebudna striparka. Vedno sem ljubila risanje, vse odkar sem hodila še v vrtec. Zahvaljujoč vplivu mojega brata, sem zelo zgodaj začela ceniti tudi stripe, in sicer že med prvim in drugim razredom osnovne šole, ko je moje branje postalo dovolj tekoče.

Najprej sem brala stripe kot so Miki Miška, nato sem začela brati tudi mange, še posebej Dragon Ball in Ranma ½, od katerih sem odnesla največ vplivov pri risanju.

Ta moja strast je vodila v obiskovanje Inštituta za umetnost Nordio v Trstu, kjer sem izboljšala svojo ročno spretnost. Nato sem se vpisala na Fakulteto za leposlovje in filozofijo na Univerzi v Trstu, kjer sem povečala svoje znanje v okviru humanistike, predvsem glede stvaritve in izvedbe gledališčnih in filmskih besedil, s katerimi imajo stripi dosti skupnega.

Sedaj rišem s svinčnikom, digitalno, akvarele in včasih tudi s sivimi copic flomastri. Moji stripi so v celoti narejeni na digitalen način, njihove teme pa so ponavadi fantazijske.

Na žalost me moja nagnjenost do izboljševanja svojih stvaritev, dokler se mi ne zdijo popolna, primora v obdržanje večine del zase in letos je prvič, da sem se odločila pokazati svojo zbirko stripov občinstvu. Upam, da vam bodo všeč.Facebook: Fantasy Heaven Comics
Web: kyomi89.altervista.org
Devianart: Kyomi89
Email: m.ellero@outlook.it


Show More

Francesca Urbinati

ŽIVLJENJEPISFrancesca Urbinati je raziskala veliko grafičnih področij. Po dokončani diplomi na Državnem Inštitutu za Umetnost in Kinematografijo se je specializirala v 3D animaciji. V tej tehniki je ustvarjala posebne učinke za RAI in medijsko hišo Mediaset, poleg tega pa je bila tudi del ekpie Adobe Guru na področju digitalnega videa. Učila je ustvarjanje v Flashu in barvanje s Photoshopom, ukvarjala se je z grafičnim oblikovanjem, internetnimi aplikacijami ter z drugimi multimedijskimi projekti.

Leta 2011 se je odločila postati freelancer in je izdala serijo stripov Niki Batsprite. Poglobila se je v striparstvo in ilustratorstvo. Sedaj uči o stripih in mangah v Šoli Stripa v pokrajini Marche in sodeluje tudi na drugih sferah: od kina (Der Urbino Krimi za nemški Studio Hamburg) do izdelovanja prototipov za 3D printanje.IZDAJE:Niki BatspriteMunia je fantastičen svet, katerega prebivalci lahko čutijo ''deleže dobrote'' drugih. Niki Batsprite je atlet aerobatskega letenja na vrhuncu uspeha, ki pa mora tudi skrbeti za Moarija, čilega in nežnega zajčka. Moari je tudi zadnji Čuvaj Ravnovesnih Draguljev; vsak od le-teh v sebi nosi lastno in nepredvidljivo moč. Vendar v Munii izbruhne kaos in dragulji izginejo, na Nikiju pa je, da svet povrne v prejšnje stanje... pod pogojem, da se mu sploh da boriti za odrešenje Munie!

Ob Nikijevih avanturah se, od razposajenih pingvinov do barvastih palčkov, se ne le zabavaš in ganiš, ampak tudi zamisliš nad nekaterimi življenskimi vidiki, kot so dolžnost, sožitje, družina in prijateljstvo.

Ta projekt, rojen kot parodija klasične bitke med Slabim in Dobrim, je nastajal skoraj 15 let preden je bil dokončan kot lasten strip. Starshop so v projekt verovali takoj, distribuirali so ga od prvega volumna naprej. Niki Batsprite je prejel pozitivne kritike in cenjenje bralcev vseh starosti, obenem pa so ga uspešno uporabljali tudi za šolske izobrazbene namene.Lineage of ElysiumDuh-jemajoča zbirka fantazijskih zgodb in istoštevilnih ilustracij, ki rišejo širok in podroben svet, v katerem se smrtni in božanski dogodki prepredajo in ustvarjajo epske spletke in zastrte skrivnosti. Lineage of Elysium je več kot navadna ilustriranka: v branje se lahko podamo pri izbrani sliki, po kronološkem vrstnem redu ali pa preko kazalk v knjigah kot v pravih knjižnih igrah.

Elysium je bil okoljski okvir za spletno igro vlog, ustvarjen na prostem serverju, ki je temeljil na MMORPG-ju Lineage 2 hiše Ncsoft. Vsakdo si je lahko sestavil svojo osebo in jo igral v 3D okolju: čustva, družbeni odnosi, dejavnosti itd. Tako so se izoblikovale epske avanture. Server je obratoval med leti 2007 in 2011, vmes otvoril koncept Extreme-GDR™ in ustvaril tako bogat in privlačen fantazijski svet, da je skupnost obstajala še dolgo po zaprtju serverja in celo ustvarila nadaljevanje.

Lineage of Elysium je zbirka zgodb, ki so jih doživeli v fantazijskem svetu pravi ljudje, potopljeni v velikansko improvizacijsko gledališče, kjer se lahko zgodi celo nemogoče. Zbirka je zahtevala skoraj dve leti za pridobitev in urejanje ogromne množice podatkov, ujeti vse podrobnosti, sposati in popraviti besedila in narisati ilustracije.

Celoten projekt Elysium je še obširnejši. Predvidevani so še ena skrinjica, spletni strip (webcomic) in stvaritev okolja za igranje vlog.Facebook: Francesca Urbinati Art
Devianart: nime080.deviantart.com
YouTube: Francesca Urbinati YouTube
Web: www.furbina.it

Web page Niki Batsprite: www.nikibatsprite.com
Facebook Niki Batsprite: Niki Batsprite

Lineage of Elysium: elysium.furbina.it


Show More

Laura Vatovani

Moje ime je Laura in sem risarka/ilustratorka. Odkar pomnim, mi je risanje pomenilo veliko. Ker je risanje bilo edina stvar, ki sem jo obvladala, sem obiskovala umetniško gimnazijo - likovna smer in se kasneje vpisala na likovno pedagogiko, ki pa je zaradi raznih osebnih razlogov nisem uspela dokončati.

Že kot otrok sem oboževala animeje, ki jih še danes rada pogledam. Od tu mi verjetno tudi velika ljubezen do njih in stila risanja kot je manga/anime. Sam anime stil sem večkrat neuspešno poskušala osvojiti že v preteklosti. Do pred 4 let, ko sem si kupila prvo grafično tablico, mi ni nikakor uspelo drugega kot prerisovanje. S tablico sem se resno lotila osvajanja anime stila in sem do danes že zelo napredovala.

Poleg animeja mi je blizu tudi realizem in vsi stili vmes. Vsak dan in z vsako risbo se naučim nekaj novega in nadgrajujem svoje znanje na tem področju. Sedaj delam največ na lastnih dizajnih in pa občasno naredim kakšen fan-art. Sem sicer nekoliko zadržana in sramežljiva punca, ko spoznam nove ljudi. Potem pa, ko nekoga spoznam malo bolje, postanem zelo zgovorna.

Poleg risanja obožujem še muce in petje. Vedno sem tudi imela željo igrati inštument, pa še nisem imela priložnosti za to. Zelo rada imam tudi knjige in fantazijske zgodbe in želim nekega dne napisati svojo. Trenutno pa samo upam, da lahko moje risbe in slike popeljejo gledalca v čarobni svet, ki je in ni okoli nas.Devianart: Sanlea


Show More

Puffyko

Moje ime je Alja in sem ilustratorka. Nisem ravno dobra z opisi, saj nikoli ne vem kaj napisati, zato si bom pomagala z besedami, ki so mi jih podali prijatelji in znanci. Pravijo, da sem sramežljiva, družabna, polna pozitivne energije in včasih zelo čudna. Nekako niso bili kaj preveč kreativni in so se te štiri besede več ali manj ponavljale, ali pa so vsi želeli biti prijazni in me ne opisati na negativen način? Kakorkoli...

Rišem že od malega, a ne bi nikoli pomislila, da bo to nekoč moj poklic. Za sam študij ilustracije sem se odločila šele konec tretjega letnika srednje šole. Tisto zadnje leto, sem vse svoje moči osredotočila v izboljšanje mojih risarskih sposobnosti.

Gibam se med dvema stiloma risanja. Po eni strani me zelo navdušujeta zanstvena ilustracija in oblikovanje, imam pa tudi drugo stran, ki se posvečuje predvsem ilustracijam v stilu japonskih mang. V njih vidim lepoto in pozitivno energijo, ki jo velikokrat potrebujem v svojem življenju. Poleg tega še zelo rada plešem, kuham, kiparim in iščem načine za zapravljanje prostega in delovnega časa...

Upam, da vam moja dela lahko prinesejo nasmeh na obraz.Twitter: Puffyko
Instagram: Puffyko
Devianart: Puffyko
Email: puffyko@gmail.com


Show More

Ryuutsu Art

Moje ime je Nika, poznana tudi kot Ryuutsu. Sem digitalna ilustratorka, ki stremi proti ustvarjanju konceptne risbe. Sem velika ljubiteljica sci-fi/ fantasy žanra ter dobrih zgodb v kakršnikoli obliki, kar je po večini tudi moja največja inspiracija.

Aktivno sem se z risbo začela ukvarjati precej pozno, in sicer v srednji šoli, ko sem odkrila svet animejev in mang. Kmalu zatem sem svoje ustvarjanje prestavila v digitalni svet, in se skozi leta razvila od prvotnega manga stila do mešanice bolj zahodnega stripovskega stila in nekakšnega stiliziranega realizma, ki mi je trenutno najbolj blizu. Risanje je definitivno postalo moja rdeča nit skozi dneve, in v čast in veselje mi je deliti vsaj nekaj od tega z vami.Facebook: Ryuutsu Art
Devianart: ryuutsu.deviantart.com
Tumblr: ryuutsudoodles.tumblr.com
Web: ryuutsu.artworkfolio.com
Email: ryuutsu.art@gmail.com


Show More
2
1