Tekmovanje v Weiß Schwarz

Uvod

Weiß Schwarz je igra s kartami, ki temelji na bojevanju z liki iz animejev, mang ter video iger. Za igro igralec potrebuje 50 kart, pri čemer si deck sam sestavi ali kupi pred-pripravljen osnovni paket. Igra je strateške zvrsti in zelo je pomembno, da igralec pozna delovanje lastnih kart, če želi premagati nasprotnika. Igranje je preprosto in osnovano na izmenjavanju kart . Zlahka te zaplete v kompetitivno borbo s prijateljem/-i. Tako kot pri sorodnih igrah, postanejo igralci te igre velikokrat tudi zbiratelji. Za zbirke kart tako obstajajo posebne prozorne mape.

Weiß Schwarz Turnir

Letos bomo organizirali WS turnir in predavanja o sami igri na mariborskem Anime Festivalu. Na voljo imamo svojo lastno sobo, kjer se lahko igra od začetka do konca samega festivala.

Pred turnirjem bo član naše skupine Jan Alojz Gačnik imel predavanje o Weiss Schwarz za novince - če torej poznate koga, ki bi se rad naučil igrati, ga povabite!

Turnir bo potekal v Neo-Standard formatu, igralo pa se bo po sistemu Swiss Draw (točkovno, brez izpadanja). Dovoljene so karte angleškega in japonskega jezika. Če igrate japonske karte, morate s seboj obvezno imeti prevode, lahko pa uporabljate tudi HotC Weiss Schwarz Translator mobilno aplikacijo - druge aplikacije za prevajanje kart niso dovoljene.

Predprijave so možne na povezavi: http://goo.gl/forms/GOY5aFNzsg

Dogajanje:

Kontakti za več informacij: